8 Ağustos 2006

Sen Bilge Olmak İstersin...



Stoned Cat

Sen içinde öfke ve nefret olmasın istersin. Ailevi ve/veya psikolojik nedenlerden dolayı içinden atamadığın; genç yaşlarında ruhunda büyümesine izin verdiğin, daha sonraları akıllanıp denetim altına almaya çalıştığın o iğrenç öfke ve nefret duygularını ortaya çıkarmak için her şeyi yapıyor bu ülke insanları.

Sen sinirlenmemek istiyorsun; onlar tüm yavşaklıkları, saygısızlıkları, yapışkanlıkları ve seviyesizlikleriyle etrafında kirli dişleriyle sırıtarak, elleri siklerinde yada örümcek ağı bağlamış amcıklarını parmaklayarak dans ediyorlar.

Sen yürüyüp gitmek, uzaklaşmak, geri dönmemek istiyorsun. Ama onlar senin günlük güzergahını mesken tutmuş, senin önlerinden geçmeni bekliyorlar. Sen, bilgelik yolunun “umursamama” ve “kendini bağlı hissetmeme” kurallarını aklında tutmaya çalışarak caddenin ortasından evine dönerken; onlar kaldırım gölgelerinde, kıskançlıkları, tatminsizlikleri ve hastalıklı duygularıyla yaktıkları ruhlarına; senin hayat dolu silüetine bakıp masturbasyon yaparak, birkaç damla can katmaya çalışıyorlar.

Ve sen uzun-keskin bir kılıç istiyorsun, ve öldürme hakkı. Ve bu istek, hepsinin vücutlarını, kafalarını, gırtlak ve göğüslerini kesmek ve parçalamak isteği içinde büyüdüğünde, bilgelik yolundan ne kadar uzaklaştığını fark edip, hep kendinle bozuşuyor, hem de onlardan bin kat daha nefret ediyorsun.

Blog Widget by LinkWithin

0 yorum:

Yorum Gönder

Zombalıyorum.

 

Zomba Copyright © 2009 Zomba is Designed by Zula